Want to share this Foto on another web-site or blog?

Paste one of the following lines in to your site, blog or profile page..

Script:

HTML (for myspace, bebo etc):

BBCode (for message boards/forums):
[ View the Fotopage entry | View the complete Fotopage ]


Di puncak Macincang..angin pun bole tahan kencang
Mail this Foto to a friend
Search BoardTracker for..
puncak Macincang



< Previous

Next >
[ View the Fotopage entry | View the complete Fotopage ]


Tuesday, 12-Aug-2008 07:34
[b]LANGKAWI ...CABLE-CAR 2005[/b]
Perjalanan ke Langkawi ni...bukanlah kali pertama...

Ayah ada kerja di sana...di Teluk Datai ...kalau bukan sebab nak merasa naik cable-car memang malas nak gi...dah la jauh..mama masti mabuk bila naik ferry..lagi2 kalau laut bergelora...eiii tak sukaaa sangat... tapi sbb anak2 mendesak dan janji akan jaga diri memasing kalau mama mabuk, layan jer lar...

Perjalanan dari rumah kul 9.00 pg, biasa lar..nak siapkan anak2, rumah yg nak ditinggalkan...plan nak bertolak awal selalu gagal :-D ... menaiki Terrano thn 97...dlm perjalanan kami mengimbau perjalanan ke Kota Baru yg amat memenatkan pada thn 2001, masa tu tangki air bocor ...selang sejam terpaksa berhenti isi air di mana2 hentian ... sampai kat satu kampung temperature dah naik..terpaksa berhenti minta air kat rumah orang kampung.. bayangkan perjalanan dari KL ke KB makan masa hampir 10 jam...

Dalam hati sentiasa berdoa moga perjalanan kami selamat... dan yg penting kereta tidak meragam...Tapi begitulah ketentuan Allah swt... kami hanya merencana... sampai di lebuh raya berhampiran persimpangan ke Taiping tiba-tiba kedebussszzz...mujur ayah tak cepat panik..kalau mama yg drive tak tau lar...nak buat cemana...rupanya kaburator meletup...adussszzz...dah la esok Raya Cina..semua kedai tutup..cemana ni... ayah teringat akan pakcik sedara dia Acik Razak yg tinggal di Taiping..minta bantuan carikan kedai melayu yang buka...Lepas kami ditunda oleh Tow-truck... kami menyewa van yg agak daif..aircond free jer yg ada...sbb hari dah lewat malam kami tidur di Taiping Hotel Sri Malaysia ...
ntah apa nasib...bilik hotel pun aircond tak jalan...pindah bilik lain lak...ishhh...duuugaaaaannnn...

Yang nak kelakar tu jumpa pulak Umi Nafisah isteri Dr Rahman Kuraish kat sana tengah ada meeting dengan kawan2nya...perjalanan kami teruskan..mujur laut ok...mama pun ok tak mabuk hi hi.... :-D :-D

Sehari sebelum balik kami naik cable-car..tu pun dah lewat petang sbb kena tunggu ayah siapkan kerja dia...jadi kami lah grup terakhir yg turun malam tu... dapat tengok sun-set...hemmm memang cantik...pemandangan dari puncak Macincang...

© Pidgin Technologies Ltd. 2016