Want to share this Foto on another web-site or blog?

Paste one of the following lines in to your site, blog or profile page..

Script:

HTML (for myspace, bebo etc):

BBCode (for message boards/forums):
[ View the Fotopage entry | View the complete Fotopage ]


Arsyad dah cekap...org lain sekor xsiap dia blh cabut 2 ekor
Mail this Foto to a friend
Search BoardTracker for..
Arsyad dah cekap



< Previous

Next >
[ View the Fotopage entry | View the complete Fotopage ]


Sunday, 20-Jun-2010 03:55
MAJLIS PERTUNANGAN MAKSU
Khamis 10 Jun.... keluarga berkumpul... family Cik Lin, Cik Sabariah antara yg hadir awal, tolong kemas rumah dan buat Muffin....

Jumaat 11 Jun.... tengahari ayah semelih 6 ekor itik dan 9 ekor ayam kampung...lepas tu gi bagi Seminar kat Blue Wave Hotel Shah Alam....tinggal lah anak2 dara mencabut bulu itik dan ayam....hehe guuud ekspiriennnnssss....sbb ada yg first time mencabut bulu2 tu...kitorang dah biasa...Mama dan CIk Lin potong daging itik dan ayam... petangnya Abang semelih lagi 5 ekor itik dan anak2 Na dan abang Omar tolong cabut bulu dan potong daging itik...

Dah siap semua...ayam dan itik mulai dijerang atas dapur sekejap.....supaya kekal freshh....

belah malamnya keluarga Pakcik Husin, pakcik Omar dan Pakcik Ali datang rewang....yg lelaki rewang masak, yg mak2 rewang siapkan barangan untuk dimasak...anak2 dara tolong maksu siapkan barang hantaran .

pakcik Ali, pakcik Husin dan pakcik Omar masak rendang itik ...eh pakcik Syah pun ada, dai mai dengan mak dia..ibu mertua cik Sabariah.....huhu lega ada orang tua boleh korek rahsia resepi sedap2..hehehe....

lepas tu kami mesyuarat...bincang apa nak cakap esok ni....hihi...kul 2 pagi baru siap... tidor ler mana sempat....

Paginya 6.30 dah mulai ke dapur semula... takut tak sempat masak...huhu...

kul 8.30 keluarga Pak Long dan Cik Ayu sampai..... upacara memasak diteruskan...rendang itik, asam pedas ayam kampung, sambal goreng jawa, ikan masin goreng, sambal belacan, pajeri terung, ayam goreng rempah, ikan masin......air stoberiii ais, yg ni anak2 dara yg buat.......

Sabtu 12 June,pukul 11.45 pg tetamu yg dinanti sampai maka bermulalah upacara Pertunangan serba ringkas tapi meriah jugak...hahaha :-D First time jadi tuan rumah majlis cenggini....suspen giler...sebenarnya mlm tadi susah betul nak tidor....siap bangun solat hajat...minta Allah bantu kami...dan nak bagi hilang gabra.... 8-) ...

Alhamdulillah lepas ni pandailah macamana nak meraikan majlis pertunangan anak sendiri...dan lepas ni InsyAllah majlis nikah dan kenduri kahwin maksu pun buat di sini...bertambahlah pengalaman kami....InsyaAllah... moga keluarga kami diberkati Ya Allah.....

© Pidgin Technologies Ltd. 2016